Bolezni in težave z izpadanjem las so za marsikoga estetski problem, ki poleg nelagodja lahko vodi v nastanek kompleksov. Skoraj vsaka trgovina, supermarket ali lekarna ponuja različne izdelke za preprečevanje izgube šopkov ali večje količine las. Nekateri se iz obupa celo odločijo za presaditev las. Vendar se ni treba zateči k tovrstnim rešitvam – zelo dobra alternativa tem tretmajem so lasni podaljški in najpogosteje pri moških dp.

Za kogar?

Lasnice so namenjene predvsem ženskam, ki imajo težave s čezmernim izpadanjem las, ponekod z nizko gostoto ali celo plešavostjo. Vendar to niso edine odločitve, za katere ženske uporabljajo ta element ličenja – na enostaven način, brez obiska frizerja, lahko vsaka ženska spremeni svoj videz za en dan, teden ali mesec (lahko štejete in dlje).

Zelo pogosto lasne podaljške uporabljajo ljudje, ki so imeli za sabo rakasto bolezen. Na začetku seveda uporabljajo lasulje, s časom, regeneracijo in izboljšanjem lastnega stanja las pa se takšni ljudje odločijo, da bodo svoje pramene podaljšali na ta način. V tem primeru se je vredno obrniti na zdravnika za dodatne informacije.

Standardni dolgi lasni podaljški so med 40 in 60 centimetri. Pri izbiri prave dolžine izdelkov ne pozabite, da se meri od vrha glave, kamor je pritrjenih več trakov za dosego učinka. To je zelo pomembno vprašanje, saj je lahko nepravilno izbrana dolžina kontraproduktivna.

Gospodje to možnost uporabljajo nekoliko redkeje. Pri njih je pogostejša izbira pogum, ki običajno prekrije plešavost, ki nastane na vrhu glave. Ta izdelek izgleda in deluje bolj kot lasulja kot trak.

doczepiane włosy 3

Lasni podaljški – vrste.

Obstajata dve glavni vrsti izdelkov za lasnice in lasne podaljške – sintetični in naravni. Prvi, imenovani polnaravni lasje, so narejeni iz različnih materialov, ki naj bi posnemali videz naravnih las, čeprav na svetlobi odsevajo nenaraven lesk.

Druga vrsta so mrtvi, postriženi človeški lasje, katerih struktura se razlikuje predvsem glede na regijo, iz katere prihajajo. Obstajajo štiri vrste:

 • Evropski lasje – najpogostejša vrsta naravnih las. Odlikuje jih visoka vzdržljivost, zelo dobra izdelava in nizka nagnjenost k zapletu. Če se odločite za to vrsto, jih lahko pobarvate pod barvo po vaši izbiri. Zahvaljujoč temu lasni vložki odlično posnemajo naravne lase. Zaradi široke dostopnosti se v trgovini(-ah) pogosto pojavljajo nove dobave v različnih barvnih različicah.
 • Indijski lasje – gosti, a nežni, odlično urejeni. Za indijske izdelke je značilna nizka vlažnost, ki zahteva kar nekaj dela, da ostanejo v dobrem stanju. To je posledica dejstva, da večina žensk v Indiji ne uporablja kozmetike za izboljšanje svojega stanja. Ko se odločite za ta komplet podaljškov, lahko povečate njihovo kakovost z nego z ustrezno kozmetiko, ki je na našem trgu široko dostopna.
 • Azijski lasje – najboljši, kar zadeva kakovost, od vseh opisanih izdelkov, lasni podaljški. Debel, vzdržljiv in popolnoma raven. Žal na Poljskem niso zelo priljubljeni zaradi dejstva, da se le redko naravno ujemajo z barvo naravnih las. Zaradi oddaljenosti in zahtevnosti logistike dostave te izdelke določena trgovina običajno naroči po naročilu, kar ima za posledico prilagoditev ustrezne cene kakovosti.
 • Slovanski lasje – zaradi regije, od koder prihaja večina strank domačega trga, so lasje tisti, ki se najbolje ujemajo z lepoto žensk iz dežele na reki Visli. Od evropskih las se razlikujejo po eni lastnosti – slovanski lasje običajno niso primerni za barvanje, zato je treba barvo izdelkov pravilno izbrati, široka paleta barv pa pomeni, da jih zlahka uskladite s svojo naravno barvo. Trgovina je običajno tam, da pomaga. Najpogosteje so slovanski lasje sposobni izpolniti naša pričakovanja glede kakovosti.

doczepiane włosy 2

Metode podaljševanja las – clip in , metoda “sendvič” in druge.

Zelo pomembno je, da izberete eno od metod. V primeru te odločitve naj vas vodijo predvideni učinek, stanje vaših naravnih las ali količina, ki je namenjena za ta namen. Štiri najbolj priljubljene možnosti na trgu so:

 1. Tape on – znan tudi kot sendvič metoda. Najmanj invazivna metoda in vodi do največje koncentracije redkih pramenov – trak na laseh je nameščen na trak iz silikona in kombiniran z naravnimi lasmi. Odvisno od tega, kaj nam je mar (podaljšanje ali odebelitev kože), se uporablja od 8 do 18 takšnih silikonskih trakov. Učinek, odvisen od stopnje naravne rasti las. Priporočljivo za ženske z občutljivimi naravnimi lasmi.
 2. Clip in – omogoča, da ga podaljšate sami, brez obiska frizerja. Ena izmed najbolj priljubljenih metod razširitve. Če izberete to možnost, bi morali naravne pramene podaljšati s sponkami, ne pozabite jih sneti ponoči, da boste lahko ohranili svoje lase v dobrem stanju.
 3. Keratinska metoda – podaljški in naravni lasje so združeni. Vezivo je keratin. Ta možnost zahteva obisk frizerja zaradi potrebe po uporabi visoke temperature za povezavo obeh elementov. Ta učinek traja največ tri mesece. To ni tretma, ki je namenjen vsaki ženski – tiste s tankimi, krhkimi lasmi, ki so nagnjeni k izpadanju, naj se temu odrečejo. Če izberete to metodo, je koristno poiskati dodatne informacije.
 4. Prstani – lasni podaljški na obročkih so zelo podobna metoda kot podaljševanje naših las s keratinom, vendar se namesto tega veziva uporablja poročni prstan, običajno kovinski, ki ob pravilni izbiri barv las daje odličen in zelo naraven učinek raztezanja. Učinek traja približno enako kot pri prejšnji metodi, vendar ne zahteva obiska frizerja. Trakovi se pri kateri koli temperaturi kombinirajo z naravnimi lasmi, zato ljudje, ki ne morejo uporabljati keratinske metode, uporabljajo to možnost podaljševanja las. Vendar pa morate preveriti, ali ste alergični na material, iz katerega je izdelan prstan.

Povzetek – najbolj priljubljena je clip in lase

Ne smemo pozabiti, da če želite za kratek čas nekoliko spremeniti videz, se ne splača vlagati v dražje lasne podaljške, ki zahtevajo obisk frizerja. Najboljša možnost v tem primeru je clip in . Vsaka specializirana trgovina bi morala ponuditi izdelke najvišje kakovosti, tako v primeru vezanih naravnih pramenov kot pri sintetičnih različicah.

Za slednje mora biti značilno čim boljše posnemanje barv in barv naravnih las ter da so surovine, iz katerih so lasni vložki izdelani, kakovostne.

Najpomembnejši nasveti:

 • izberite ustrezno dolžino pritrjenih pramenov (najbolj priljubljeni so 40, 50 in 60 centimetrov),
 • Bodite previdni pri izbiri vrste dopina ali obraza. Naj vas vodijo vaše možnosti skrbi za pritrjene pramene, bogastvo vaše denarnice in predviden učinek,
 • če morate za nekaj časa spremeniti svoj videz, poiščite najpreprostejšo rešitev, metodo clip in ,
 • če se odločite za zgoraj omenjeno možnost, ne pozabite meriti podaljškov od korenin las, saj morate tam pritrditi pramene,
 • če vaši naravni prameni izpadajo, krhki ali so v slabem stanju, ne uporabljajte keratinske metode,
 • bodite pozorni na kakovost izdelkov,
 • v primeru, da si želite lasne podaljške dodajati za daljše obdobje, izberite t.i “sendvič” metoda ali obroči,
 • če kupujete poročne prstane, ki pripnejo lasnice in naravne lase, je vredno preveriti iz katere kovine so izdelani in ali ste alergični na ta material,
 • v primeru težav z lasiščem po neustrezno opravljenem keratinskem zdravljenju se posvetujte s specialistom dermatologom. Da bi preprečili takšne težave, se splača obiskati uglednega in priporočenega frizerja.