Ena prvih izbir, s katerimi se bo soočil lastnik lasulje, je, kdaj izbrati vrsto las. Na trgu so naravne in sintetične lasulje, pa tudi mešani modeli, ki imajo obe vrsti. Vsak od njih ima svoje značilnosti, ki bodo ustrezale specifičnim zahtevam strank. Kaj morate vedeti o naravnih in sintetičnih lasuljah? Kako se pravzaprav razlikujejo? Vse že razložimo!

 

Naravne lasulje – značilnosti

Lasulje iz naravnih las, kot že ime pove, so narejene z uporabo človeških las. Njihovi prvotni lastniki so poskrbeli za njihovo brezhibno stanje, da so jih lahko ponovno uporabili pri izdelavi lasulj. Naravne lase pridobivajo iz različnih delov sveta. Najdražji in posebej kakovostni lasje so slovanski lasje. Najpogosteje niso barvani, zato jih imenujemo tudi deviški lasje. Prameni so lahki in jih je enostavno oblikovati. Evropski lasje imajo podobno teksturo in videz. Pogosto se štejejo za ekonomično alternativo deviškim pasom. V lasuljah se uporabljajo tudi lasje indijskega, kitajskega in brazilskega izvora. Vsaka vrsta se razlikuje po dovzetnosti za zlaganje, ima drugačno teksturo na dotik.

 

Lasulje iz naravnih las je mogoče barvati in tonirati. Odporne so na oblikovanje z visokimi temperaturami. Ne potrebujejo posebne negovalne kozmetike. Za njihovo umivanje so primerni šamponi za suhe in poškodovane lase. Z redno nego in pravilnim shranjevanjem lahko naravne lasulje dosledno in poceni uporabljamo tudi več let.

 

Sintetična lasulja – značilnosti

Sintetične lasulje so narejene iz sintetičnih las. Njihova struktura na dotik in videz zelo spominja na naravne pramene. Cena sintetičnih lasulj je veliko nižja od cene naravnih lasulj. To je posledica krajše življenjske dobe in nekoliko nižje kakovosti. Sintetične lasulje so na voljo v številnih barvah – od utišanih do izraznih barv. Umetne lasulje iz umetnih vlaken je mogoče oblikovati s toploto. V opisu določenega izdelka mora vedno biti podatek o najvišji temperaturi, ki se lahko uporablja. Sintetične lasulje za pranje zahtevajo uporabo posebej zasnovanih izdelkov. Kozmetiko za njihovo nego lahko najdete v asortimanu številnih trgovin z lasuljami. Lasulje iz sintetičnih las niso primerne za barvanje, saj umetna vlakna ne absorbirajo barve.

 

Kakšna je razlika med naravnimi in sintetičnimi lasuljami?

Naravne in sintetične lasulje se razlikujejo po videzu, občutku, negi in še nekaj drugih težavah. Vsaka vrsta nam ne more ustrezati, zato se velja pred nakupom seznaniti z osnovnimi razlikami med njimi. Od naših preferenc in domnev je odvisno, katera lasulja bo bolje izpolnila naša pričakovanja in postala naša najljubša.

 

Ena od temeljnih razlik med naravno lasuljo in sintetično lasuljo je njena vzdržljivost. Modeli naravnih las lahko trajajo do 4 leta, naravni lasje pa običajno trajajo približno eno leto. Naravne lasulje imajo pogosto kape z elementi mikro kože, ki zagotavljajo večje udobje med nošnjo. Prav tako olajša spremembo ločitve. Obe vrsti lasulj zahtevata različne izdelke za nego. Naravne lase lahko barvamo in toniramo, tako da lahko popolnoma spremenimo videz lasulje.

 

Kdaj izbrati naravno lasuljo?

Lasulje za naravne lase so vrhunski izdelki. Niso poceni, v zameno pa dobimo najvišjo kakovost izdelave in dolgo življenjsko dobo. Pri naravnih lasuljah je vidna posebna pozornost do najmanjših detajlov. Nakup lasulje iz človeških las je vredno izbrati, če se osredotočite na visoko kakovost. Je najboljša izbira za ljudi, ki iz različnih razlogov nimajo lastnih las. Naravna lasulja zagotavlja realističen videz pričeske. Razpoložljivi modeli ustrezajo najnovejšim frizerskim trendom. Kape v naravnih lasuljah imajo v notranjosti ostanke mikrokože, kar izboljša udobje med vsakodnevno nošnjo. Ljudje, katerih lasišče je nagnjeno k drgnjenju in draženju, naj bodo posebno pozorni na vrsto kapic. Ob problemu plešavosti si želimo lasuljo, ki bo vsaj v manjši meri nadomestila prave lase. Z izbiro lasulje iz naravnih las ste lahko prepričani, da se pričeska ne razlikuje od vaše.

 

Sintetična lasulja – za koga?

Sintetične lasulje so odlična izbira za ljudi, ki želijo takojšnjo in učinkovito spremembo videza. Relativno nizka cena vam omogoča, da imate v svoji garderobi celo nekaj izvodov, ki jih lahko uporabimo za posebne priložnosti. Pri naročilu lasulje iz sintetičnih las lahko upoštevamo hitro izpolnitev naročila. Sintetična lasulja se bo dobro obnesla v primerih, ko imamo lastne lase, želimo pa si neinvazivne spremembe. Sintetične lasulje imajo tradicionalne kapice, ki lahko povzročijo nelagodje, če jih nosite iz dneva v dan. Iz tega razloga jih ne priporočamo ljudem, ki se spopadajo s patološko alopecijo. Sintetične lasulje so na voljo v številnih barvah in različnih krojih, kar vam omogoča, da najdete svojo sanjsko lasuljo za posebno priložnost.

https://www.siepomaga.pl/hairly

 

Naravne in sintetične lasulje – povzetek

Lasulje iz človeških in sintetičnih las imajo svoje prednosti in slabosti. Vsako vrsto je vredno poskusiti, vendar je naravno, da oba ne bosta vedno zadovoljila naših potreb. Pred nakupom lasulje je dobro prebrati lastnosti obeh vrst lasulj, da smo bolj prepričani, da bo izdelek izpolnil naša pričakovanja. V asortimanu trgovine TaniePwuki boste našli naravne in sintetične lasulje najvišje kakovosti. Vsak model je izdelan z izjemno natančnostjo, v skladu z najnovejšimi frizerskimi trendi. Priporočamo vam, da izkoristite individualna spletna svetovanja, da svetujete modelu in odpravite morebitne dvome. Na našem blogu boste našli veliko drugih enako uporabnih člankov!