Jesen je čas, ko naši lasje pogosto nočejo sodelovati. Enako velja za lasulje, ki lahko postanejo statične in se zapletejo v neugodnem vremenu. Ustrezna in sistematična nega lahko zelo pripomore k ohranjanju naših preostalih las pod nadzorom. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaša lasulja v dobrem stanju tudi v slabem vremenu. Vabimo vas k branju članka.

Poskrbite za hidracijo

Naravne lasulje in sintetične lasulje , tako kot vaši lasje, zahtevajo ustrezno hidracijo. Uporaba kozmetike obteži lase in zagotavlja nekakšno zaščito pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Naravne lasulje imajo enako teksturo kot vaši lasje, zato jih lahko negujete s kozmetiko, namenjeno suhim in poškodovanim lasem. Po drugi strani pa sintetične lasulje zahtevajo namenske izdelke, ki jih je mogoče kupiti v nekaterih trgovinah z lasuljami. Kako nanesti vlažilno kozmetiko? Vredno jih je uporabiti vsakič, ko očistite lasuljo. Pri pranju lasulje z naravnimi lasmi je treba vlažilni balzam nanesti na celotne lase. Po nekaj minutah sperite kozmetiko pod tekočo, mlačno vodo. Pri sintetičnih lasuljah je dobro v vodo za izpiranje dodati vlažilni losjon. Izdelkov iz sintetičnih vlaken ne smete dajati pod tekočo vodo, saj lahko njen pritisk deformira občutljive pramene. Vlažilni tretma je najbolje narediti v skledi. Poleg nanosa hranilnih losjonov med umivanjem se splača dobiti balzam brez izpiranja s pršilom, še posebej za naravne lase. Kozmetika bo lase navlažila in hkrati olajšala razpletanje in oblikovanje.

Izogibajte se klobukom

Že dolgo je znano, da sezona nošenja klobukov ni dobra za naše lase. Enako je z lasuljami. Če nosite klobuke in jih slečete vsakič, ko vstopite v sobo, vam lahko lasje poškodujejo in jih v najslabšem primeru odtrgate. Sama lasulja je neke vrste klobuk, saj ščiti glavo pred mrazom, zato dodatna zaščita ni potrebna. Če ste oseba, ki se zlahka prehladi, so naušniki boljša rešitev za nošenje lasulje. Grejejo ušesa, ki najlažje izgubijo temperaturo in ne bodo drgnila las naše lasulje. Prav tako je vredno biti pozoren na material, iz katerega je izdelan naš šal. Ko nosite lasuljo, je najbolje, da nosite navaden šal, saj vam lahko dodatni izrastki ujamejo lase in jih odtrgajo.

Lasulje in visoka vlažnost in veter

Veter in dež nista zaveznika pri ohranjanju brezhibne frizure. V primeru vetra in visoke vlažnosti se lahko lasje zapletejo in kasneje razčesavanje ne bo enostavno. Silikonski siri so lahko v pomoč. Zgladili bodo tako naravne kot sintetične lase, jim dodali težo, kar bo zmanjšalo zapletanje. Preden greste ven v slabem vremenu z lasuljo, je dobro, da si lase pripnete. Nizka kitka ali čop bosta preprečila, da bi se vaši lasje zapletli in vas motili ob močnem vetru. Če imamo izbiro, bodo za deževen dan boljša izbira kakovostne sintetične lasulje kot naravne, saj umetna vlakna ne bodo vpijala vlage in zrahljala las. Ko pridete domov in snamete lasuljo, jo postavite na stojalo, da se lahko sama posuši pri sobni temperaturi. Če nas zajame močan dež in smo pozabili dežnike, bi bilo po sušenju vredno oprati lasuljo, nato uporabiti vlažilno kremo in nanesti silikonski serum.

UV sevanje

Ne samo, da je jesen/zima čas, ko bo naša lasulja morda potrebovala dodatno zaščito. Poleti, ko sonce najbolj sije, se oddaja več škodljivega UV sevanja. Lasulje iz naravnih las, ko so izpostavljene intenzivnim žarkom, lahko hitro izgubijo vlago, postanejo suhe in dolgočasne na dotik. To je lahko povezano z večjo težnjo zapletanja. Sintetične lasulje so narejene iz umetnih vlaken, ki lahko izgubijo barvo ob izpostavljenosti intenzivni svetlobi, zato jih ne smemo izpostavljati dolgotrajnemu soncu. V trgovinah z lasuljami lahko najdete specializirane izdelke za nego, ki ščitijo pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki . Če vemo, da bo naše bivanje na prostem razmeroma dolgo, se splača nadeti ruto iz gladkega materiala, ki bo lase delno zaščitila. Obstaja pa še druga plat medalje, ki jo je vredno omeniti. Ženske lasulje nam dodatno ogrejejo glavo, še posebej, če so pod lastnimi gostimi lasmi. Dolgo bivanje na soncu na vroč dan je lahko nevarno za naše zdravje. Pregrevanje telesa lahko povzroči nastanek sončne kapi, zato je v vročih dneh dobro načrtovati izlete.

Poskrbite za pravilno shranjevanje

wlosy peruki sklep

Kako bomo vsakodnevno negovali svojo lasuljo, bo vplivalo na to, kako se bodo lasje obnašali v neugodnih razmerah. Seveda to ne pomeni, da se bo lasulja ob pravilni negi in skladiščenju v nalivu in viharju obnašala brezhibno. Če pa lasulje ne navlažimo, jo le redko razčešemo, enkraten izhod v slabem vremenu lahko povzroči, da se lasje zapletejo, da jih ne moremo razčesati in nam bodo edina rešitev škarje. S svojo lasuljo je vredno ravnati, kot da bi skrbeli za svoje lase. Nekaj dodatnih minut za nanos balzama po umivanju ni veliko, pomembno pa bo vplivalo na kakovost las in njihovo vitalnost. Lasuljo, ki je v bližnji prihodnosti ne nameravamo uporabljati, je treba po čiščenju in sušenju odložiti v ovitek ali kartonsko škatlo, ki jo pospravimo na suho, senčeno mesto. Potem je naša lasulja vedno pripravljena za nošenje.

Kako zaščititi lasuljo – povzetek

Lasulje, tako kot naši lasje, zahtevajo ustrezno nego. Če ga želimo uporabljati čim dlje, je vredno poskrbeti za ustrezno nego in shranjevanje. Naravne lasulje lahko operete in navlažite s kozmetiko za poškodovane in suhe lase, ki jo dobite v kateri koli lekarni. Izdelke za sintetične lasulje je najbolje kupiti na spletu.

Poceni lasulje iz sintetičnih pramenov in naravne lasulje, ki so na voljo na Hairly, so izdelki najvišje kakovosti. Ob pravilni oskrbi nam lahko v brezhibnem stanju služijo tudi več let. Vsi izdelki v ponudbi so podrobno opisani, tam boste našli informacije o shranjevanju in negi. Hairly nudi individualno svetovanje za vsako stranko. Če imate vprašanja o določeni lasulji, imate težave pri izbiri – kontaktirajte nas še danes. Naša trgovina ponuja pestro izbiro izdelkov, ponudba pa se nenehno širi z novimi modeli lasulj. Hitra dostava in brezplačna vračila vam omogočajo, da lasuljo preizkusite doma in jo pošljete nazaj, če ne izpolni naših pričakovanj. Če na spletni strani še niste našli svojega sanjskega modela, vam bomo izdelali individualno naročilo po skupaj izdelanem projektu.