Lasulje so zanimiva rešitev za hitro in učinkovito spremembo podobe. Vse več žensk se odloča, da bi jim dale priložnost. Za ljudi, ki se še nikoli niso ukvarjali z lasuljami, je lahko prva izkušnja njihovega nošenja problematična. Tukaj je nekaj nasvetov, kako hitro in natančno nadeti lasuljo, in pojasnite, zakaj je to enostavno.

Nadevanje lasulje – osnovna baza znanja

Velik delež sodobnih lasulj ima nastavljive trakove. To omogoča natančno prilagoditev lasulje na obseg glave in odpravlja nevarnost premikanja. Pri lasuljah, ki nimajo možnosti samoregulacije, je dobro izbrati izdelek, ki najbolj pristaja. Lasuljo lahko vedno poskusite pritrditi z lepilom ali posebnimi trakovi, ki bodo lasulji dali boljšo stabilnost. Pokrovčki za lasulje so izdelani iz fleksibilnih materialov, ki se dobro oprimejo lasišča in hkrati ne povzročajo nelagodja med uporabo.

Kako si nadeti lasuljo – korak za korakom

Naravne lasulje

Lasulje iz naravnih las so običajno opremljene z mono kapico, torej takšno, na katero so lasje prišiti ročno, kar omogoča spreminjanje katerega koli dela in zagotavlja najbolj naraven videz las. Material omogoča prost pretok zraka, tako da lahko lasulje nosimo ves dan brez nevarnosti draženja lasišča. Nadevanje lasulje z mono kapo zahteva prilagajanje paščka na obseg naše glave. Pravilno nanesena lasulja naj sega tik za zadnji del glave in se nato namesti na sprednjo linijo naših las. Pomembno je, da se pokrovček previdno potegne in se na vsakem mestu oprime naše glave.

Sintetične lasulje

Sintetične lasulje s tradicionalnimi kapami se oblečejo na popolnoma enak način. Najpomembnejši del je vedno prilagajanje traku in nato razporeditev kapice korak za korakom, tako da pokrije celotno glavo. Nekatere sintetične in naravne lasulje so dodatno opremljene z drsniki na zadnji strani kapice. To je dodatek, ki lahko izboljša stabilnost lasulje, vendar ni potreben. Lasulje za plešaste ljudi so prikrajšane za ta element, ker so nepotrebne. Za dobro oblečenje lasulje običajno ne potrebujemo dodatnih komponent. Za ljudi, ki vodijo zelo aktiven življenjski slog in želijo biti prepričani, da bo lasulja zdržala intenzivno sejo v telovadnici ali celo noč na plesišču, je vredno razmisliti o trakovih ali lepilu.

front lace lasulje

Pogosto slišite, da je najslabše nositi čipkaste sprednje lasulje. Njihovo oblečenje se v praksi ne razlikuje od oblačenja drugih vrst. Ko si nadenete lasuljo s takšno kapo, morate poskrbeti tudi za sprednjo lasišče. Lasulja je opremljena z dodatno mrežo, pritrjeno na sprednji strani. Nanjo so prišiti lasje, ki postajajo vse gostejši in tako ustvarjajo najbolj naraven učinek. Mrežo je treba odrezati tako, da se ujema z našo naravno linijo las. Dobro je, da to storite z ostrimi škarjami ali pa se obrnete na kvalificiranega stilista za lasulje, ki bo poskrbel za to. Ko si nadenemo ustrezno pripravljeno lasuljo, je treba mrežico zalepiti s posebnim lepilom, da ne štrli ven. Potem smo prepričani, da bodo naši drugi lasje videti dobro. Čipkaste sprednje lasulje so nekoliko bolj zahtevne, vendar se jih splača nositi, ko želite doseči naravno linijo las na čelu.

hairly.si – visokokakovostne naravne in sintetične lasulje

Trgovina z hairly.si je ena izmed vodilnih v industriji lasulj. Ponujene naravne in sintetične lasulje izdelujejo izkušeni strokovnjaki. Trgovina z lasuljami ponuja možnost individualnega naročila iz poljubnih las. Poleg tega je trgovina z lasuljami ogromna baza znanja. Na blogu podjetja boste našli veliko uporabnih člankov o vrstah lasulj, njihovi negi in najnovejših trendih. Prav tako je vredno izkoristiti brezplačen video posvet, na katerem lahko postavljate vprašanja, ki vas motijo. Kvalificirani svetovalci vam bodo povedali o vrstah las, kdaj izbrati naravne lasulje in v katerem modelu boste videti najlepše. Upamo, da po branju tega članka že veste, kako si nadeti lasulje in jih boste zagotovo preizkusili!