Pravilno izbrana barva lasulje lepo popestri barvo naših oči in osvetli polt. Pred nakupom si je vredno vzeti trenutek in analizirati vaš tip lepote, da se prepričate, ali vam bo barva lasulje, o kateri ste sanjali, ustrezala. Kaj je vredno upoštevati pri izbiri barve? Predstavljamo univerzalne nasvete, ki vam bodo pomagali najti popolno lasuljo za vašo lepoto.

Kako določiti vrsto lepote?

Glede na vrsto lepote je enostavno določiti splošno paleto barv, ki se bodo ujemale z našo poltjo. Obstajata dve osnovni vrsti polti: topla in hladna. Pogosto lahko berete o dodatnih delitvah, ki niso tako očitne in jih je enostavno razlikovati sami. Barva lasulje se mora ujemati z našim tipom kože, da poudari njene prednosti in prikrije morebitne pomanjkljivosti brez ustvarjanja nenaravnih kontrastov. Določiti, kakšno lepoto predstavljamo, ni težko, oceno pa lahko naredimo na podlagi nekaj preprostih vidikov.

Topla vrsta lepote:

  • žile, vidne na zapestjih, imajo zelen odtenek,
  • koža ima rumen podton; pogosto je zlata, breskev ali olivna,
  • koža porjavi, zelo redko je začasno pordela,
  • če so pege, so zlate, rjave ali rdečkaste,
  • naravni lasje imajo zlat ali rdeč sijaj.

Kul lepotni tip:

  • žile, vidne na zapestjih, imajo vijoličen odtenek,
  • koža ima roza ali moder podton; pogosto je zelo svetla, porcelanasta, pri ljudeh s temno poltjo ima hladen olivni odtenek,
  • koža se ne porjavi zlahka in je občutljiva na sončne opekline,
  • pege imajo pepelasti odtenek,
  • naravni lasje imajo pepelasti, včasih srebrn sijaj.

Kaj pa barva oči?

Popolnoma usklajena barva lasulje se mora ujemati tako z vrsto lepote kot z barvo oči. Ni vedno lahko, saj lahko v obeh vrstah lepote najdemo katero koli naravno barvo oči. V prvi vrsti je vredno izbrati lasuljo, ki bo ustrezala hladni ali topli polti, vendar ne pozabite, da mora izbrani odtenek poudariti tudi barvo naše šarenice. Ko govorimo o barvi oči, je nemogoče pozabiti na njihov okvir, torej obrvi in trepalnice. Če vsakodnevno iščemo blond lasuljo in imamo močne in temne obrvi, je vredno razmisliti o tem, da jih nekoliko posvetlimo pod nadzorom strokovnjaka. Podobno bo črna lasulja dobro izgledala z močnim očesnim okvirjem, zato lahko svetle obrvi in trepalnice zatemnite z naravno kano.

Modre oči

Kul vrsta lepote

Modra barva oči velja za najbolj univerzalno, saj se dobro ujema z večino barv las. Ljudje s hladno lepoto in zelo svetlo poltjo lahko razmislijo o nakupu lasulje platinaste barve. To bo poudarilo porcelan polti in poudarilo ledeno modrino šarenice. Lasulje z naravnimi deviškimi lasmi so pogosto na voljo v hladnih, temno blond laseh, ki bodo dobro delovale tudi s hladno poltjo. Pri rjavih je vredno izbrati odtenke s pepelasto bliskavico, ki so zelo modni v jesensko-zimski sezoni. Temno rjava je priporočljiva za ljudi z nekoliko temnejšo, a še vedno hladno poltjo. Zaradi prevelikega kontrasta med kožo in lasmi smo lahko videti utrujeni. V primeru rdečice bodo zagotovo delovali svetli lisičji odtenki. Pričeske s šiška v tem odtenku so zelo ženstvene in hkrati s krempljem.

Topla vrsta lepote

Modrooke dame s toplim tipom lepote bi morale zanimati ženske lasulje z zlatim sijajem. Medene in zlate blondinke, temni odtenki rjave z rdečimi toni, na primer čokolada ali kostanj, bodo poudarili barvo šarenice. Ljubitelji rdečih las naj si prizadevajo za temnejše odtenke, kot je močan mahagoni. Lepa rešitev bodo modeli ombre lasulj ali lasulj z odraščanjem, kjer bo temnejši vrh poudaril oči, svetlejši spodnji pa bo poudaril zlato polt. Pestra izbira naravnih in sintetičnih lasulj vam omogoča, da najdete svojo sanjsko barvno kombinacijo.

Zelene oči

Verjetno vsi podzavestno kombinirajo zeleno barvo šarenice z rdečimi lasmi! Gre za kombinacijo, ki se med seboj odlično ujema. Zelene oči se ujemajo z vsakim odtenkom rdeče, zakaj bi morali izbrati tudi barvo lasulje glede na vrsto lepote. Tako kot pri modri šarenici bodo topli tip lepote poudarili temno rdečkasti toni, hladen tip pa se najbolje obnese s svetlimi, lisičjimi odtenki. Zanimiva izbira z zelenimi očmi je lahko jagodna blondinka. Smaragdna iris izgleda dobro z globokimi odtenki rjave. Topla vrsta lepote bo videti dobro v rjavih barvah z bakrenimi odsevi, našli boste takšne sintetične lasulje in naravne lasulje .

rjave oči

Rjave oči in topla polt bodo najbolje izgledali v temnih in močnih barvah. Svetlo blond lahko v večini primerov ustvari nenaraven kontrast. Če vas privlačijo blondinke, izberite naravne lasulje v temnejši, slovanski blond barvi. Zanimiva rešitev bo tudi ombre, kjer je zgornji del lasulje temen, spodnji pa se postopoma posvetli. V primeru rjave in rdeče barve veljajo enaka pravila kot za modre in zelene oči. Pri izbiri rjave lasulje pazite, da njena barva ni enaka barvi šarenice. Preveč podobni odtenki lahko naredijo obraz neizrazit, česar si ne želimo.

Izberite svojo sanjsko barvo skupaj s hairly.si

Naša trgovina z lasuljami ponuja širok izbor izdelkov, ki izpolnijo pričakovanja čim večjega števila kupcev. Našli boste poceni visokokakovostne sintetične lasulje , mešane modele kot tudi vrhunske naravne lasulje. Izdelki, ki jih ponujamo, so ustvarjeni v skladu z najnovejšimi trendi, ponudba pa se nenehno širi. Če po branju članka še vedno dvomite, katere lasulje bodo najbolj ustrezale vašemu tipu lepote, izkoristite individualno spletno svetovanje. Izkušeni svetovalci vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam svetovali pri izbiri najboljše. Ponujamo tudi možnost individualnega naročila. Za vas bomo ustvarili iz katere koli vrste las na podlagi vašega izdelka. Črna dolga lasulja z resicami ali morda blond pixie cut iz naravnih las? Ni problema! Naredili bomo vse, da v celoti izpolnimo vaša pričakovanja. Če niste prepričani, ali vam bo dana lasulja ustrezala, jo lahko vrnete v 14 dneh. Lasuljo boste preizkusili doma in se boste mirno odločili, ali je to vaš popoln model.